Rapport fra lørdagens kamper i NM-kvalifiseringen

I GU16-turneringen i Bærum ble det en skuffende kamp mot Kjelsås. Vi måtte vinne denne kampen for å gå til kvartfinalen, men det var vi dessverre aldri i nærheten av. Kjelsås gikk hardt ut og tok tidlig føringen. Vi slet med å score poeng allerede fra start av – og det fortsatte mer eller mindre hele kampen, dessverre. Ved halvtid ledet Kjelsås 28-14. I tredje var det samme utvikling med få poeng for vårt lag. Kjelsås spilte godt kollektivt forsvar og var vanskelige å trenge gjennnom. Til slutt endte det 51-24 og det var bare å gratulere Kjelsås med en plass i kvartfinalen.

Positivt at William var tilbake på banen etter sitt overtråkk, han klarte seg fint med tapet ankel. Dermed har alle våre ni spillere som er med fått spilletid.

Vi endte som nummer tre i gruppa vår – dermed venter Singsaker i plasseringskamp i morgen tidlig kl. 10. Vi lader opp med middag på Egon i kveld – så skal vi være klar til to kamper i morgen!

I U19-turneringen i Bergen startet dagen med jevn kamp mot Hop Basket. Første periode vant Hop 23-17 da vi slet med å putte ballen i kurven. Andre periode gikk bedre for seg. I det 6-spilleminuttet var stillingen så langt i perioden 2-14 til oss men perioden endte likevell 35-39 og en ledelse til oss. I tredje periode fortsatte vi å øke forspranget og gikk ut fra perioden med stillingen 49-60. Denne holdt vi helt inn og kampen endte 66-75 og dermed seier til Sverresborg Hoops.
Verdt å merke seg hadde Christian Tøfte 35 poeng denne kampen.

Etter to knappe to timer hvile var det igjen klart for kamp. Denne gang mot Frøya Basket, som vi tapte mot for et par uker siden i Scania-cup kvalifiseringen. Dette var ventet og ble dagens tøffeste kamp. Vi gikk hardt ut og etablerte en knapp ledelse over Frøya. Denne ledelsen holdt vi nesten ut hele kampen, men Frøya kom tilbake og ved inngangen til 4. periode var stillingen 55-57 til Hoops. Kampen var jevn hele perioden men det raknet dessverre helt på slutten for Hoops. Kampen endte 77-74 i Frøyas favør.
Verdt å merke seg hadde Jørgen Kjesbu 33 poeng med fire 3-poengere.

I morgen klokken 11:45 venter Varden som er en tøff motstander. Denne vil også bli streamet live på Facebook.