Ullern og Kongsberg i føringen under Scania Cup-kvalifiseringen

Etter lørdagens kamper har to av østlandslagene tatt føringen i turneringen, med henholdsvis tre og to seire.

Våre egne U19 gutter vant sin første kamp i en jevn kamp over Sandvika. Sandvika fikk en god start og var oppe 6-13 midt i 1. periode. Kampen jevnes ut og det står 18-19 til Sandvika ved periodeslutt. 2. periode er jevnspilt der vi hele veien ligger noen poeng foran og leder 48-42 halvspilt. 3 periode er lik. Lagene følger hverandre tett med Sverresborg foran hele veien og vi leder 64-60 før siste periode. Vi klarer og holde Sandvika bak oss hele veien. Sandvika prøver og feile og stoppe klokken men vi setter straffene og vinner til slutt 84-75 og fikk dermed en god start på helgens kvalik.

I dagens første kamp kl 11:00 var det Kongsberg Miners som gikk seirende ut med solide 82-52. Men det var Sandvika som åpnet best og var oppe hele 31-8 før Kongsberg våknet til liv. Til pause er Sandvika i ledelsen med 40-38. I siste halvdel av kampen skrur Kongsberg enda mer opp og vinner til slutt overlegent. Ullern-Hop var dagens andre kamp kl 12:45. Her gjorde Ullern kort prosess og var oppe hele 49-21 midt i andre periode. Ullern kontrollerer til slutt inn til en 103-74 seier.

I dagens to siste kamper ble det igjen seier til Kongsberg og Ullern. Kongsberg møtte Hop noe som lenge var en jevnspilt kamp. Kongsberg ledet etter 1. periode 25-22 og la på litt i 2. periode slik at det sto 48-36 halvspilt. 3. periode var også jevnspilt men Kongsberg vant også denne perioden 20-16 slik at det sto 68-52 før siste periode. Hop prøvde men klarte ikke og kutte inn avstanden til at dette skulle bli en jevn kamp inn og Kongsberg kontrollerte inn til 88-71 og deres andre seier for dagen.

I dagens siste kamp skulle våre gutter opp mot favoritt Ullern. Ullern som imponerte med og kjøre over Hop tidligere på dagen hadde ikke tenkt å være dårligere denne kampen. Ullern åpnet forrykende og hele 20-4 etter kun 5 minutter før guttene fra Sverresborg våknet noe til liv. Til pause sto det 50-36 til Ullern og Sverresborg hadde en jobb og gjøre i andre halvdel. Dessverre var det Ullern som fikk en god start på 3. periode og starter med et 15-4 run til 65-40 etter 25 minutters spill. Ut kampen kontrollerer Ullern og det ender til slutt 99-70 på en sterk Ullern dag og en kamp Sverresborg nok helst vil glemme.

I morgen er det 4 nye kamper som vil avgjøre hvem som får plass i Scania cup og de resterende plasseringene.
1000 Sandvika – Hop
1145 Kongsberg – Ullern
1330 Hop – Sverresborg
1700 Sverresborg – Kongsberg

Ullern er 3-0 og mer eller mindre klare for Scania Cup om de ikke skulle gå på ett stortap for Kongsberg i morgen tidlig. Sandvika er 0-3 og spiller for og ikke komme sist i kampen mot Hop i morgen. Hop kan klatre til med 1 seier eller 2 i morgen mens Sverresborg mer eller mindre er avhengig av Ullern-seier mot Kongsberg i tillegg til å vinne sine egne to kamper mot Hop og Kongsberg. Det går altså mot flere spennende kamper i morgen.

Resultater og statistikk finner man på turneringssiden.