Stopp i kvartfinalen for G19

Rapport fra dagens kamper i Scania Cup i Södertälje:

Litt som i går. En god og en dårlig kamp er fasit etter i dag. 8. delsfinalen mot Östersund var en kamp vi så fram til. Östersund er regjerende Scania Cup-mestere etter fjorårets bragd i G19-klassen. Fra fjorårets mesterlag manglet det to viktige spillere blant dem supertalentet Olle Lundquist som satt ute med ett sårt kne. Etter seier over Kongsberg 73-61 fredag var Östersund fortsatt ett sterk lag anført av Oliver Gehrke.

Vi starter best og etter 1 periode står det 13-8. Vi spiller godt forsvar og Christian gjør en stor jobb med og ta ut nevnte Gehrke. I 2. periode er det flere ganger vi kommer opp i en 5-6 poengs ledelse og er på vei til å rykke i fra. Men Östersund biter seg fast med sterk 3 poengskyting. 30 av Østersunds 47 poeng i kampen ble satt fra bak 3 poengslinjen. Til pause står det bare 29-27.

Men i 3. periode skrur vi igjen opp intensiteten i forsvar. Östersund kommer ikke til noen særlig gode skudd mens vi setter våre. Vi vinner 3. periode hele 19-7 og leder 48-34 før siste periode. Östersund prøver og komme tilbake i kampen men de kommer aldri nærmere enn åtte poeng. Vi ror til slutt i land en sterk 57-47 seier og er dermed klare for kvartfinale mot islandske Fjolnir som hadde vunnet sin gruppe etter seiere over Södertälje og EBAA.

Sverresborg – Östersund 57-47 (13-8, 16-19) (19-7, 9-13)

Johan Karlsen 2p

Kvartfinalen mot Fjolnir starter bra. Forsvarsinnsatsen fra forrige kampen er der og islendingene får ikke til stort og vi leder 14-6 etter 1. periode. I 2. periode jevner kampen seg ut. Fjolnir begynner og treffe bra på skuddene sine mens vi ikke kommer oss til særlig gode muligheter. Vi er bak 22-26 til pause.

Men i 3. periode er det stopp. Mens dette er vår andre kamp for dagen er det kun den første for Fjolnir noe som mer og mer synes. I angrep stemmer lite og med bom på bom etterfulgt av unødvendige turnovers gjør vi det vanskelig for oss selv. Stort bedre blir det ikke ved at Fjolnir virkelig har skrudd inn siktet i pausen. Fjolnir setter skudd etter skudd og slitne Sverresborg-gutter må se at ledelsen bare øker. Før siste periode er vi bak med hele 22 poeng. Fjolnir gir oss aldri muligheten til å komme nærmere i 4. og kampen ender til slutt med et 42-67 tap.

Til tross for tap med 25 poeng var ikke Fjolnir et lag vi ikke kunne slå. Derfor var det noen svært skuffede gutter som måtte innse at semifinaledrømmen var knust. I morgen tidlig kl 08:00 blir det norsk motstand i Kongsberg Miners i kampen om 5. – 8.  plass. En kamp guttene er klare for å vinne.

Sverresborg – Fjolnir 42-67 (14-6, 8-20) (9-27, 11-14)