Vellykket høstcup U17 i helga

Sverresborg Hoops Basket arrangerte i helga til cup for regionens G17 og G16-lag i Husebyhallen. Turneringen var tenkt som et alternativ til deltakelse i Bærum Open og Gjensidige Cup som begge dessverre ble avlyst i år. Cupen ble arrangert etter NIF’s smittevernregler.

Ingen tvil om at det var spente spillere og trenere som var glade for å ta på seg klubbdrakten igjen og måle krefter mot kjente motstandere fra seriespillet. Etter en pause fra kamper siden midten av mars var det kanskje naturlig at lagene var litt smårustne i starten av turneringen, men det virket som alle lag koste seg med turnering og at spillet etter hvert satt meget bra. Gledelig var det også å observere at alle lag hadde nye spillere i troppene sine som spilte sine første kamper.

Forhåndsfavoritten i turneringen var Hoops G04-lag som har dominert klassen sin i mange år. Og Frode Rambergs gutter innfridde med fire seire og ble dermed en klar vinner av turneringen. I søndagens finale slo de Hoops G05-lag som gledelig nok også gjorde en meget sterk turnering. Hoops G05 gjorde nok sin beste kamp noen gang i seieren mot Ålesund på lørdag. Sørsia ble også slått på lørdag og i semifinalen mot Singsaker vant de med 13 poeng. Sterkt av Vegard Tøftes gutter.

Bronsefinalen ble et jevn og spennende oppgjør mellom Ålesund og Singsaker. De vekslet på å lede gjennom hele kampen, men til slutt var Singsaker det sterkeste laget og vant med to poeng. I kampen om femteplass ble Tiller aldri truet av Sørsia, og de vant med 30 poeng.

Det var også meget god stemning i Husebyhallen denne helga – selv med smittevernregler. Det virket også som om publikum har savnet live basketball.