Gull og bronse i årets sluttspill

En travel sluttspillshelg er over med fire intense kamper. Men for en avslutning det ble!

I eldste gutteklasse (GU19) som i årets seriespill ble dominert av Sverresborg Hoops med 1., 2. og 4. plass – valgte Hoops G00 og G99 å stå over sluttspillet for å forberede seg sammen til U19-NM i Bergen neste helg. Det betydde at Byåsen og Sverresborg Hoops G01-02 fikk møte Ålesund og Stjørdal i sluttspillet. Byåsen slo Stjørdal i sin semifinale og et godt Ålesund-lag slo oss. Finalen ble dermed et oppgjør mellom Byåsen og Ålesund, der Ålesund var det sterkeste laget til slutt. I bronsefinalen tok vi skikkelig revansje med en solid seier mot Stjørdal. Stemningen på tribunen var elektrisk!

På søndag var det GU17-sluttspill. Dette har kanskje vært regionens jevneste serie i flere år – intet unntak i år – så det var duket for spennende kamper. Byåsen var likevel favoritter etter et meget bra seriespill. I sin semifinale slo de Singsaker klart. Vi startet litt tregt i sin semifinale mot Stjørdal, men viste etterhvert at vi var det sterkeste laget. Finalen ble dermed en intens og spennende kamp mot Byåsen. Vi tok en klar ledelse i 1. periode – men Byåsen krøp stadig nærmere i løpet av 2. og 3. periode. I siste klarte vi å dra litt i fra på slutten og vant 62-58. Meget bra forsvarsspill og imponerende trepoengsskyting var med å bidra til at det ble seier. Gratulerer til guttene og coach Ron Billingslea. Stjørdal tok bronsen etter seier mot Singsaker.

Og med det er årets kampsesong over. Det har vært moro å følge utviklingen i laget, både individuelt og som lag. Særlig i U19-klassen vises det at vi har tatt store steg i år – der vi har hevdet oss meget godt mot eldre gutter.