9 plass i Nordisk Mesterskap

G2000 er nå kommet hjem etter 5 dager i Södertälje utenfor Stockholm der vi har deltatt i Scania Cup. Dette er en innvitasjonsturnering med de beste lagene i Norden. Turneringen blir også kalt for uoffisielt Nordisk Mesterskap for klubblag. Guttene gjorde en god figur og vant 2 av 5 kamper og kom til slutt på en 9 plass av 12 lag.

Det startet tungt med 2 tøffe kamper i gruppespillet mot Hørholm (58-87) og Tureberg (46-78). 2 lag med ganske høye og store spillere. Spillermessig hang vi bra med. Men vi klarte ikke å holde oppe nivået gjennom hele kampen. Det er ikke ofte vi får muligheten til å spille kamper mot lag på dette nivået. Og holde intensiteten oppe gjennom hele kampen er noe vi jobber med. For når vi ikke klarer det blir vi straffet ganske hardt. Hørsholm og Tureberg skulle senere vise seg og være 2 av de beste lagene i turneringen. De møttes igjen i semien og Hørsholm vant til slutt hele turneringen mens Tureberg tok bronse.

I kamp 3 spilte vi mot KR fra Island. Et lag som ikke var særlig mye større enn oss fysisk men som jobbet svært hardt og spilte svært tøft. En utorlig lærerik kamp. Vi henger bra med i nesten hele kampen men kollapser i ett 5 minutt i 2 periode der de får ett forsprang vi aldri klarer og hente. Isleninger er som isleninger flest og jobber knall hardt gjennom hele kampen, de gir seg aldri og spiller fysisk tøft. Så når vi ikke klarer og holde konsentrasjonen oppe blir vi hardt straffet. Dette var nokk vår dårligste kamp i turneringen. Med tap 58-81 var vi ute av turneringen og skulle nå spille om plassene 9-12.

I plasseringskampene møtte vi først Helsingborg. Ett lag vi matchet fysisk og som hadde en svært god spiller i Nr 9 Person. Vi ledet hele kampen og selv om Helsingborg nermet seg på slutten klarte vi å kontrollere inn til en 10 poengs seier 72-62 og vår første seier i Scania Cup! Vi var dermed klare for spill om 9 plassen. Guttene var ivrige på og avslutte turneringen med en seier til. Vi skulle spille mot finske PuHu. Kampen var jevn i starten men vi opparbeidet oss en ledelse etterhvert som vi klarte og beholde. Igjen en god kamp og 72-57 seier.

Fasiten etter Scania Cup er altså 2 seiere, 3 tap og en god 9 plass av 12 lag. Vi har fått 5 kamper mot svært god motstand noe vi ikke akkurat er bortkjempte med hær i regionen. Veldig viktig for oss som lag og enkeltspillere og spille slike kamper. Man lærer mye og er en god motivasjon og erfaring og ta med seg hjem. Sigurd Lorange ble også turneringens topskårer med 137 poeng. Jørgen Bjørke ble nr 5 på listen med 88 poeng.

Nå venter noen uker med trening før sesongens store mål U16NM venter i Bergen 22-24 april. Vi gleder oss 🙂

Resultater fra Scania Cup 2016:
Gruppespill Hørsholm – Sverresborg 87-58
Gruppespill Sverresborg – Tureberg 46-78
8 delsfinale KR – Sverresborg 81-58
Plassering 9-12 Helsingborg – Sverresborg 62-72
Plassering 9-10 PuHu – Sverresborg 58-73

Resultater og poeng finnes på hjemmesiden til Scania Cup.