Bronse i NM til G16

U16 guttene har i helgen spilt U16NM i Bergen. Laget reiste med mål om medalje og kunne søndag feire at det ble en sterk bronsemedalje etter en jevn kamp mot Haugesund. Men turneringen startet allerede på fredag mot Ulriken. Etter en treg start rykket vi mot slutten i fra og vant 80-63. I andre kamp lørdags morgen var det Tromsø som var motstandere. Her ble det også seier 70-43 i en kamp der alle våre spillere fikk mange minutter på banen. I kvartfinalen ventet en av turneringens outsidere Sandvika. Her klarte vi å dra i land seieren etter en jevn kamp 61-58.

Søndag ventet Asker i semifinale. Men en svak kamp resulterte i tap 43-71 slik at det ble bronsen vi måtte spille for. Asker kampen var en svært dårlig kamp fra vår del. Enkelte svikt i forsvar, for mange turnovers og uvanlig svak skyting. Men vi viste vi måtte reise oss til bronsekampen. Der ventet nemlig Haugesund som hadde gått på et noe overraskende tap etter overtid på Kongsberg.

Vi startet dårlig mot Haugesund. 0-7 etter 40 sekunder. Det var vi ikke fornøyde med. Vi reiste oss og tok etterhvert føringen. Til pause sto det 47-34 til oss. 3.periode var jevnspilt og det sto 66-57 før siste periode. Og jevnere ble det. Haugesund var bare bak med 2 poeng med under 2 minutter igjen. Men vi holdt hodet kalt og Jørgen satt en 3’er og vi vant til slutt 81-75.

En NM-bronse er en god prestasjon. For andre gang i trøndersk baskets historie har vi vunnet medalje i et Norgesmesterskap. En stor prestasjon og godt jobbet av spillere, trenere og medreisende supportere. Asker vant til slutt finalen overlegent over Kongsberg. Sigurd Lorange ble også tatt ut på turneringens all star lag.

Gratulerer til Asker i gutteklassen og Kjelsås i jenteklassen med NM-Gull.