En seier og et tap første dag i Scania Cup

En noe svak prestasjon og en kjempekamp er fasit etter første dag i Södertälje. Tap på morgenen mot SISU og en svært sterk kamp og seier mot turneringsfavoritt Fryshuset senere på dagen.

SISU – Sverresborg Hoops

08:20 gikk hoppballen i første kamp for U19-guttene i årets Scania Cup. Danske SISU var motstander. Vår første kamp mot et annet godt U19 lag siden oktober mot Kongsberg. Og trykket og intensiteten som SISU møtte oss med var vi dessverre ikke helt klare for å håndtere. En kamp vi for det meste ligger noen poeng bak men aldri mer enn at kampen er jevn. Mot slutten er vi 4 poeng bak og når vi bommer to gode skudd på rad setter SISU sine to skudd. 8 poeng bak med 2 minutter igjen renner ut i ett bittert 53-64 tap. En noe tam kamp av oss mot et hardtarbeidende dansk lag. En kamp vi absolutt hadde muligheter til å vinne. Første kamp i Scania cup er ofte vanskelige for norske lag. Intet unntak for oss i dag.

Sverresborg – SISU 53-64 (14-18, 13-19)(13-13, 13-14)

Sverresborg Hoops – Fryshuset

Etter å ristet av seg første kamp var guttene på nytt klare for kamp mot Stockholmslaget Fryshuset. Et lag med flere svenske U-landslagspillere. Et stort og svært atletisk lag som også vant U16-klassen med soleklare sifre i 2015. Den gang ble det et soleklart 35 poengs tap. Men det var den gang. En jevn første periode der lagene følger hverandre tett med Fryshuset i en liten ledelse 17-20. Men i 2. periode våknet Fryshusets Felix Lemetti. Han setter på egenhånd 10 raske poeng og vi er bak 33-47 til pause.

Til tross for at vi var bak 14 poeng til pause føltes det ikke helt slik. Kampen var jevn og den eneste forskjellen var Felix Lemettis skyte oppvisning. 3. periode fortsetter vi å kjempe men klarer ikke å komme nærmere. Fryshuset anført av nevnte Lemetti og Beni Fungula setter flere tøffe skudd og før siste periode er vi 21 poeng bak. Men da de fleste tror at kampen er avgjort gir ikke Sverresborg guttene seg. Anført av Jørgen Kjesbu (16p i 4. periode) som har måttet sittet på benken nesten hele kampen med feiltrøbbel starter vi perioden med ett 12-0 run og kampen lever igjen. Vi kjemper oss nærmere og med ca. tre sekunder igjen setter Sigurd Lorange 3eren som sender kampen til overtime med 70-70!

En fantastisk opphenting er et faktum. 21 poeng på åtte miutter og det skal spilles tre minutter overtime. Og igjen er det Sigurd som er i fokus. Setter første to poengene til 72-20. Men Fryshuset svarer og setter to 2ere og vi er bak 72-74. Jørgen setter så to straffer og det står likt. Vi får det nødvendige stoppet og med ett sekund igjen er det igjen Sigurd som avgjør med en lay up til 76-74. Fryshuset tar timeout og får flyttet ballen opp. Men til ingen nytte og de får ikke av noe særlig godt skudd. Skrellen er dermed ett faktum og vi vinner 76-74. En kjempeprestasjon og slå ett såpass sterkt lag som Fryshuset. Det viser at på vårt beste kan vi slå alle lagene i turneringen.

Til tross for en seier og ett tap blir det en 3. plass i gruppen på målforskjell etter at Fryshuset slo SISU relativt enkelt 75-60 i kveld. I morgen 10:50 venter Östersund i 8-delsfinale. Nettopp Östersund var det som sendte oss ut av turneringen for tre år siden med 68-51 i kvartfinalen. I morgen blir det mulighet for revansje.

Sverresborg – Fryshuset 76-74 (17-20, 16-27) (13-20, 24-3, 6-4)