Sterk 2. plass til Hoops Jenter 16 i Oslo-serien

Sverresborg Hoops jenter 03-04 spilte i helga de siste fire kampene i årets Oslo-serie. Det endte med tre klare seire og et tap for seriemester Sandvika. Jentene har spilt 18 kamper, og tapt kun to av dem (begge for Sandvika) og endte opp med en målforskjell på +590. 

Første kamp lørdag var mot Høybråten og jentene vant kampen komfortabelt 77-47. Samtlige spillere fikk mye spilletid, og de fleste kom på scoringslista.

Etter seier mot Høybråten var det kun tre timer til sesongens hittil viktigste kamp, nemlig seriefinalen mellom Sverresborg og Sandvika. Jentene tapte for Sandvikas rutinerte jenter i januar og var klare for revansj. Men også denne gang ble Sandvikas U16-lag for sterke. Første halvdel av kampen bommet jentene våre på veldig mange sjanser, og Sandvika-jentene rykket ifra, og dette rykket klarte de aldri å komme tilbake fra. Jentene kom også i tidlig feiltrøbbel og måtte spille på en annen måte enn først tenkt. Jentene våre ga ikke opp, og andre halvdel ble helt jevn. «Vi ser at vi på flere måter er der vi skal være og at det er små marginer som gjør at kampen kunne ha endt annerledes» sier coach Mathias Dørmænen etter kampen. Kampen endte til slutt 70-48 i Sandvikas favør, og dermed ble Sandvika seriemester.

Søndag var det klart for kamp mot Oppsal og Skjetten. Oppsal hadde forbedret seg betydelig siden forrige kamp og bød på mye tøffere motstand denne gangen. Kudos til Oppsal for en god kamp! Sverresborg-jentene ble imidlertid hakket for sterke og vant til slutt 80-36.

I siste kamp for helgen var beina sure og jentene slitne. Utfordringen her var å holde trykket oppe i de siste 40 minuttene, noe jentene klarte utmerket. Jentene spilte kjempebra i forsvar og klarte å holde Skjetten til kun 14 poeng. Kampen endte 87-14.

Det er verdt å nevne at samtlige spillere havnet på scoringslista i løpet av helga. Laget har utviklet en dybde hvor stadig flere kan gå 1 mot 1 til kurven, noe som utfordrer motstanderen. Laget reiste til Oslo med 11 spillere denne gangen; manglet to spillere i utgangspunktet, og ytterligere to kunne ikke spille på grunn av sykdom. Men hele åtte foreldre var med og skapte liv på tribunen. 

Selv om det endte med tap mot Sandvika og dermed sølv i serien var jentene blide og fornøyde. Og det med god grunn! Trenerne var som alltid ulastelig antrukket i dress og fargerike skjorter. Laget har to PappaRazzier som har knipset en hel masse bilder, takk til Øyvind Eilertsen og Espen Eide. 

Vi gleder oss til å følge jentene fremover – neste utfordring er U16 NM i Bergen om knappe sju uker.

Lagt til av

Lag en kommentar

©2023 Sverresborg Idrettsforening. Laga av Oss.