Tøff men lærerik Scania Cup-turnering for juniorguttene

I påskens Scania Cup spilte våre sterke juniorgutter mot Nordens beste U19-lag. En tropp på ni spillere deltok, dessverre uten vår sterkeste spiller og poengplukker Sigurd Lorange. Sigurd hadde pådratt seg en skade under BLNO-sluttspillet – hvor han med Gimle gikk helt til finalespillet mot Kongsberg. Målet om å bruke turneringen til å få spilt han inn sammen med resten av guttene før NM i Kongsberg i mai falt derfor i grus. Likevel viste turneringen at guttene konkurrerer godt mot sterke lag fra Danmark og Sverige. Det endte riktignok med fem strake tap – men det ble nyttig internasjonal erfaring for våre ni spillere. 

Første kamp mot danske SISU ble en tung opplevelse, de ga oss aldri ro i kampen med et svært aggressivt press. Det gav mange turnovers og pressede skudd med dårlig uttelling. Andre lag prøvde det samme senere i turneringen, men da taklet vi det bedre. Mot Södertälje ble det mye jevnere – men vi klarte ikke å stå imot på slutten. Dermed ventet plasseringsspill mot danske Værløse og de to svenske lagene Alvik og Fryshuset. Særlig kampen mot Værløse ble sterk, hvor vi ledet store deler av kampen men fikk en skade på Jørgen Kjesbu som gjorde at vi mistet ledelsen i siste periode. 

Coachene Vegard Tøfte og Ron Billingslea kunne si seg fornøyd med det sportslige utbyttet og selv om guttene var skuffet etter fem tap gikk det fort over og de så også at de kan konkurrere på dette nivået. At vi henger så godt med i turneringen med redusert mannskap – og med fem debutanter skal vi være stolte av! Nå venter sluttspill i regionen og NM i Kongsberg for dette laget.

Resultat:
SISU (DK) – Hoops 75 –30
Hoops – Södertälje (SE) 46 – 63
Hoops – Alvik (SE) 54 – 72
Hoops – Værløse (DK) 61 – 74
Fryshuset (SE) – Hoops 82 – 63


Lagt til av

Lag en kommentar

©2024 Sverresborg Idrettsforening. Laga av Oss.