Morsom og lærerik Lampe Challenge for G04


G04’s coach Ramberg oppsummerer årets deltakelse i Lampe Challenge i Stockholm: 

Vårt mål med å dra til Stockholm var å møte lag som spiller med høy intensitet og tempo på en helt annen måte enn det vi møter hjemme. Intensitet, tempo og mental tøffhet er de områdene vi har mye å hente på, og noe man får jobbet med i denne type eliteturneringer. Vi føler oss fullt på høyde med disse lagene både teknisk og taktisk. Håpet da er å absorbere intensiteten og komme opp på samme nivået gjennom kampene og turneringen. 

I første kamp, mot Uppsala brukte vi en halv kamp på å komme igang, da fikk vi til å spille med høy forsvarsintensitet og variert angrepsspill. 

Kampene på lørdag mot Central og Fryshuset ble preget av at guttene var litt tunge, og vi slet med å mobilisere nødvendig energi. Læringen her gikk kanskje først og fremst på å få bekreftet at søvn og hvile er viktig i slike turneringer. I tillegg var Central (vinner av turneringen) et lag som spilte mye bra basket. Høyt tempo i alt, harde pasninger, og bevegelser. 

Søndag mot Huddinge klarte vi å få til spesielt høyt tempo og god bevegelse i eget angrep. Noe som ga god uttelling på skudd. Kampen var lenge jevn, men vi mistet noe flyt da de la om til soneforsvar. I tillegg ble vi tydelig slitne på slutten. 

Intensiteten krever mye, og disse lagene har 5 spillere som alltid er påskrudd, og gir små muligheter til å senke intensitet, eller miste fokus. Viktig for oss å etablere dette i treningen vår nå. Så alt i alt en nyttig turnering for oss. Vi visste vi måtte gi bort 20-30 poeng på høyde og styrke. Vi har forbedret oss på utblokkering returtaging, men fortsatt tøft der, og lagene var mer bevisst på å utnytte mismatcher mot oss. Bestenivået vårt var bedre enn det har vært tidligere med tanke på prestasjoner med høy intensitet. 

En morsom og lærerik helg. Godt arrangert av Hammarby Basket.

Lagt til av

Lag en kommentar

©2022 Sverresborg Idrettsforening. Laga av Oss.