Fire Hoops-lag kvalifisert til vårens NM-sluttspill

Gutter U19-laget vårt har imponert under kvalik-turneringen i Bergen i helga. Etter seier mot Stavanger og Fyllingen ble de klare for semifinale i turneringen og allerede kvalifisert til sluttspillet i april før søndagens kamper. En strålende prestasjon av vårt unge lag.

Hoops var seedet som nummer seks av ti lag i turneringen, og møtte Stavanger i første kamp på fredag. Her fikk guttene en knallstart og gikk raskt opp i en solid ledelse. De scoret 33 poeng i første periode! Men Stavanger gav seg ikke og kjempet seg inn i kampen igjen etter at vi hadde fått litt feilproblemer. Det ble spennende helt til slutten av fjerde periode, men vi holdt alle spillerne på banen og vant til slutt 90-84

I andre kamp ventet arrangørklubben Frøya, ranket som nr. 2 i turneringen. Den ble en kamp som bølget litt fram og tilbake. Hoops gjorde en meget god forsvarskamp, men offensivt hadde vi litt større problemer. Frøya vant til slutt 90-72. De andre resultatene i gruppen gjorde at vi før kampen mot Fyllingen visste at vi var klare for semifinale med seier. Vi havnet bakpå flere ganger i kampen, men gav oss aldri og hentet to ganger inn ganske store Fyllingen-forsprang – og det på veldig kort tid. Da vi tok over ledelsen i kampen bl.a med strålende skyting var det stor stemning i hallen. Gutta hadde støtte fra langt flere enn de to Hoops-supporterne i denne kampen. Seieren ble på  96-91 til slutt.

Søndagen startet tidlig med semifinale mot toppseedede Ulriken allerede kl. 09.00. Ulriken visste seg tidlig som det sterkeste laget og vant komfortabelt 100-69. Tromsø tapte knapt mot Frøya i sin semifinale – og ble dermed vår motstander i kampen om tredjeplassen. Vi startet denne kampen veldig bra men Tromsø viste seg som et jevnt og sterkt lag med et imponerende lagspill. De ble rett og slett for sterke for våre gutter, som nå var merkbart slitne i bein  – og ikke minst hode. 

Det var hyggelig å høre mye skryt til laget fra et basketkyndig publikum. Vi ser at mange er imponert over at det yngste (gjennomsnittsalder 15,8 år) og høyst sannsynligvis det laveste laget i turneringen spiller og hevder seg så godt.

Vi gratulerer guttene og coach Frode Ramberg med NM-plassen! 

Egentlig skulle Sverresborg Hoops spille kvalifisering til U16NM også i helga, men siden de fleste av guttene også spiller i U19 ble kvalifiseringskampen mot Singsaker fremskutt til forrige onsdag. Hoops overkjørte Singsaker i kampen i Rosenborghallen, og kvalifiserte seg dermed til U16NM som Midt-Norges representant. Dermed blir det to helger med NM-sluttspill for coach Ramberg og mange av G04-guttene til våren.

Våre to dyktige jentelag er direkte kvalifisert til NM-sluttspillene i U19 og U16. Det betyr at Sverresborg Hoops i 2020 er representert i alle de aldersbestemte NM-sluttspillene og det er det ikke mange klubber i Norge som kan skilte med. Vi gleder oss til å møte Norges beste lag til våren.

Lagt til av

Lag en kommentar

©2024 Sverresborg Idrettsforening. Laga av Oss.