En forrykende U16NM-kvalifisering!

Sverresborg Hoops og Molde Jazzers blir Midt-Norges representanter i U16NM i Hønefoss i april. Det ble avgjort i en intens og vellykket kvalifiseringsturnering i Munkvollhallen i helga.

Turneringen ble avviklet som gruppespill der alle lagene møtte hverandre og de to beste på tabellen ble kvalifisert til NM. På lørdag ble det spilt fire kamper der mye ble avgjort. 

Sverresborg møtte Sørsia i første kamp. Begge lagene spilte hardt og aggressivt og frem til pause var det ganske jevnt. I tredje periode dro Sverresborg kraftig i fra og avgjorde kampen. Til slutt ble det hele 50 poeng i favør Hoops. Molde var sterkere enn Ranheim i sin første kamp og vant 75-47.

Senere på lørdag vant Sverresborg komfortabelt 93-40 mot Ranheim før et svært spennende oppgjør mellom Molde og Sørsia sto for tur. Akkurat som i fjorårets kvalik ble dette en jevn kamp mellom de to klubbene nesten helt til slutt. I år dro Molde fra i fjerde periode og vant til slutt med 16 poeng, og revansjerte seg dermed fra fjorårets tap. Med de siste resultatene var det allerede klart at Sverresborg og Molde var kvalifisert til NM.

I søndagens første kamp skulle det avgjøres hvem som vant turneringen og får fordel av bedre seeding i vårens NM. Og hvilken kamp det ble! Godt og aggressivt forsvar fra begge lag fra start, litt for aggressivt sett fra dommernes synsvinkel, førte til feiltrøbbel for hjemmelaget. Men de justerte seg litt og kampen bølget fram og tilbake omtrent til sluttsignalet gikk. Stemningen på tribunen var elektrisk og Sverresborg vant til slutt 66-61. Skuffede moldensere og elleville hjemmespillere var dermed ferdig med turneringen. Trøsten for Jazzers var selvfølgelig at de var kvalifisert og at de faktisk gjorde en meget god kamp.

Turneringens siste kamp mellom Sørsia og Ranheim ble også intens, men på en helt annen måte.  Her dundret begge lag på i angrep, mens forsvarsspillet ikke var like sterkt. Lagene ga seg ikke før det sto hele 96-87 i favør av Sørsia. De ble dermed nr. 3 i turneringen.

Vi får i år – som i fjor –  konkludere med at det er imponerende å se at alle lagene tar nye steg og leverer god basket når ting står litt på spill. Det er tydelig å se at en slik turnering er med på å øke det sportslige nivået i Region Midt. Takk til alle involverte spillerne, coacher, dommere og ikke minst publikum for en flott helg i Munkvollhallen.

Resultat:

Sverresborg – Sørsia 93-43
Molde – Ranheim 93-43
Sverresborg – Ranheim 93-40
Molde Sørsia 88-72
Sverresborg – Molde 66-61
Sørsia – Ranheim 96-87

Lagt til av

Lag en kommentar

©2022 Sverresborg Idrettsforening. Laga av Oss.