Vellykket treningsleir i Latvia for basket

For åttende år på rad har Sverresborg Hoops startet sesongforberedelsene ved å dra på en ukes treningsleir i Liepaja i Latvia. Denne gangen dro 35 spillere fra 12 – 18 år sammen med fem trenere og endel foreldre. Noen av spillerne er skikkelig erfarne og har deltatt 6-7 ganger, mens andre fikk sin første Latvia-tur.

Spillerne var delt inn i tre treningsgrupper som gjennomførte 10 treningsøkter hver under ledelse av våre egne trenere, men også økter med den latviske trenerkapasiteten Armands Misus. Alle gruppene fikk måle krefter i treningskamp mot lokal motstand, jentene spilte sågar to treningskamper, noe som gir dem nyttig kamperfaring før seriespillet starter i høst. Liepaja Olympiske Senter tilbyr oss fantastiske treningsforhold i en hall først og fremst bygd for basketball. Tenk om vi hadde hatt slike fasiliteter i Trondheim…

Selv om hovedfokus på treningsleiren er basketrelatert trening – så rakk vi som vanlig mange andre aktiviteter i løpet av uken. Strandturer, bading, beachvolleyball, paintball, biljard, felles restaurantbesøk, shopping og avslapning på hotellet. De voksne utnyttet ledig tid til å være turister.

Ekstra spennende for oss var at Latvias største idrettsstjerne, Kristaps Porziņģis, trente i hallen sammen med oss. New York Knicks unge Power forward / Center som rager 2 meter og 21 cm over bakken er ekte Liepaja-gutt og trente på hjemmebane før en ny NBA-sesong. Så vi ikke en Bentley utenfor hallen også? Uansett, vi ser ikke bort fra at våre unge spillere vil følge litt ekstra med Knicks’ kamper i år.

Midt-Norsk og Norsk basket har mye å lære av en så sterk basketnasjon som Latvia – og vi satser på å fortsette utvekslingen med ny treningsleir neste år. Det er ingen tvil om at vi i Sverresborg Hoops har lært masse vi har tatt med oss til Trondheim på disse årene.

Lagt til av

©2024 Sverresborg Idrettsforening. Laga av Oss.