Arkiv for september, 2024

Alexander Reiertsen skal dømme ENBL

ENBL og NBBF har nominert Sverresborg Hoops’ internasjonale dommer Alexander Reiertsen til en kamp i den nordeuropeiske ligaen ENBL. I neste uke reiser han til Polen for å dømme kampen mellom Legia Warszawa og Fyllingen Lions.

ENBL ble stiftet sommeren 2021 og er en profesjonell liga for herrelag fra nordlige, sentrale og østlige Europa. I sin fjerde sesong har de utvidet til 18 lag som er delt i to innledende grupper. De fire beste lagene fra hver gruppe går til Playoffs der vinnerne kvalifiserer seg til Final Four.

    Vi gratulerer med et nytt internasjonalt oppdrag for Alexander og ønsker lykke til!

    Lagt til av

    Vel gjennomført Ranheim Cup

    I helgen startet basketsesongen i Midt-Norge ordentlig med Ranheim baskets førsesongs-cup. Det er andre år på rad at Ranheim basket arrangerer cupen, og vi takker og gratulerer arrangøren med en vellykket turnering. Det ble spilt på sju baner fordelt på tre haller på Ranheim og Leangen. 39 lag fra 12 klubber var påmeldt. Sverresborg Hoops var nok en gang den desidert største klubben med 11 deltakende lag – og rundt hundre spillere! Ingen tvill om at spillerne satte pris på å kjenne på konkurransespenningen og -gleden igjen. Takk til Ranheim Basket med Carlos Hernandez I spissen for en flott gjennomført cup-helg!

    Slik gikk det med lagene våre:

    U13 – G2012 1 & 2
    Coach: Bo Skarland Schønberg

    I yngste gutteklasse stilte vi med to jevne lag. Denne gangen var det Hoops 2 som ble det sterkeste laget i en serie med 5 lag. 4 seire på gruppespilllskampene førte dem til finale på søndag. Hoops 1 ble nummer tre med to seire og to tap. Finalen på søndag mot Ranheim var lenge jevn, men Hoops 2 dro det lengste truet med en sterk sluttspurt og vant til slutt 41-28.

    U14 – G2011 1 & 2
    Coach: Johan Karlsen

    Trener Johan Karlsens 2011-gutter var også delt i to jevne lag, men i et veldig jevnt gruppespill var det ikke mye som skilte de fire lagene. Hoops 1 vant alle tre innledende kamper, mens Hoops 2 dessverre tapte alle tre kampene svært knepent. Dermed ble det semifinale mellom våre to lag. Det ble en utrolig spennende kamp der Hoops 1 til slutt vant 44-42. I finalen ble det tap 20-27 for guttene mot Sørsia – som dermed fikk revansje for lørdagens tap. GU14 ble turneringens jevneste klasse.

    U15 – G2010
    Coach: Keith Downing og Cory Samanns

    Årsklassen med størst påmelding i årets Ranheim Cup. To grupper med fem lag i hver – der vinnerne av hver gruppe gikk til finale. Våre gutter gjorde en sterk turnering, men Sørsia ble for sterke i den avgjørende gruppespiillskampen. Dermed ble ikke tre seire nok til å nå finalen. Molde vant til slutt finalen mot Sørsia 40-32.

    U16 – G2009
    Coach: Øyvind Hoff og Cory Samanns

    I U16-klassen stilte vi som vanlig med to lag. I gruppespilllskampene vant Hoops 1 begge kampene og gikk til A-sluttspill, mens Hoops 2 tapte begge gruppekampene. De møtte Stjørdal i B-finalen, men tapte den 22-27. Etter en solid seier i semifinalen for Hoops 1 ventet Ranheim i A-finalen. Det ble en jevn kamp, men våre gutter vant til slutt med fem poeng, 35-30. 

    U17 – G2008
    Coach: Marco San Martin og Olivia Samanns

    Seks deltakende lag fordelt på to grupper. 2008-guttene våre vant mot Verdal, men klarte ikke å slå Steinkjer i gruppespillet. I semifinalen i sluttspillet møtte de dermed Sørsia som ble for sterke på søndag. Med tap 53-32 ble det dessverre ingen finale for guttene i år.

    U19 – G2006-2007 1 & 2
    Coach: Thor Inge Øvermo / Fredrik Løvseth / Marco San Martin / Vegard Tøfte

    Kun fire lag deltok I eldste gutteklasse, og to av dem fra Hoops. 2006-guttene vant først internkampen på fredag før de slo Ranheim på lørdag. 2007-guttene tapte en jevn kamp mot Sørsia før de slo Ranheim klart. 2006-guttenes kamp mot Sørsia ble dermed avgjørende for hvem som skulle vinne gruppespillet. Etter å ha ledet klart fra start mistet våre gutter grepet – og gikk på et skuffende tap 38-44 til slutt. Søndagens finale ble dermed en mulighet for å revansjere dette tapet. Og revansje ble det! Selv med et par spillere utilgjengelig på grunn av jobb så steppet guttene opp og slo Sørsia 55-46. 

    JU17 – J2009
    Coach: Guro Samanns

    Dette var eneste jenteklasse i årets Ranheim Cup. Det betydde at det kun var våre 2009-jenter som fikk kamptilbud denne helga. Det positive var at de fire lagene som deltok hadde store og gode kamptropper med veldig ivrige basketjenter. I gruppespillet vant våre jenter mot Singsaker og Ranheim, mens favoritten Midtbyen ble for sterke. I søndagens sluttspill ble det et nytt møte med Ranheim i semifinalen – og våre jenter vant denne gangen komfortabelt i en meget god kamp. Midtbyen ble dermed som ventet finalemotstanderen – og det endte med Midtbyen-seier 37-21.

    Lagt til av

    Treningstider for alle lag er klare

    Fra og med mandag 2. september åpner haller og gymsaler for ordinære treninger. Vi i Hoops har fordelt tilgjengelig treningstid slik på de ulike lagene. Treningstidene er også oppdatert på alle lagsidene her på hoops.no.

    Vi gjør oppmerksom på at det kan komme justeringer og endringer utover sesongen.

    Vi ønsker alle lag – og gamle og nye spillere – lykke til med treningene!

    Lagt til av

    Mathias Aarskog kåret til Årets klubbleder 2023

    I helgen har hele Basket-Norge vært samlet i Oslo for Baskethelgen. Trenere, dommere og klubbledere har møttes for faglig påfyll og dialog. I forbindelse med Baskethelgen har en rekke priser blitt utdelt for basketåret 2023. Gledelig for oss i Sverresborg Hoops var at vår leder i klubben, Mathias Aarskog, ble kåret til årets klubbleder. Mathias har sittet som leder i klubben vår en årrekke og er en viktig del for vår suksess og vekst de siste årene. Han er kjent for å gjøre jobben som ikke vises i klubben, med organisering og administrativt arbeid. Og det har han gjort på en svært solid, ryddig, etterrettelig måte . En stor inspirasjon for resten av klubben. I tillegg er han en samarbeidets mann og vært en viktig mann for Region Midt i mange år – noe mange andre klubber i regionen har dratt nytte av.

    Gratulerer med velfortjent pris Mathias – og en stor takk fra alle i klubben!

    At det gror i trøndersk basketball er en annen av prisene et bevis på. Vår egen spiller, trener og dommer Olivia Samanns fikk pris som Årets unge leder. Olivia flyttet til Lillehammer som student i 2021 og har vært med å bygge opp den nye klubben der med innsats som nestleder, hovedtrener i klubben, trener for flere lag, dommer, trenerutvikler og mentor. Hun er nå tilbake i Trondheim som trener og dommer, men før hun returnerte til Trondheim jobbet hun målrettet for at Lillehammer basketballklubb skulle klare seg uten henne, ved å utdanne dommere og trenere blant de eldste spillerne samt foreldre i klubben. Imponerende!

    Gratulerer Olivia!

    Lagt til av