Siste dag i NM-kvalifiseringen

I GU16-kvalifiseringen i Bærum Idrettspark startet dagen kl. 10 med lokaloppgjør mot Singsaker. Dette pleier å bli jevne kamper, men vi hadde to tap i serien å revansjere. Med seier hadde vi ennå en sjanse til å kvalifisere oss til NM i mai. Kampen startet veldig svakt fra vår side. Vi fikk turnover på turnover på grunn av feilpasninger og skrittfeil. Med bare fem poeng i første periode gjorde vi jobben for oss selv vanskelig. Vi klarte i 2. periode å stabilisere spillet litt men Singsaker beholdt en klar ledelse gjennom hele kampen. På sitt meste ledet de med 20 poeng. En relativt god sluttspurt pyntet til slutt på resultatet , men ikke mer enn at Singsaker til slutt vant 61-52. I en veldig spennende kamp på nabobanen vant til slutt Ranheim med to poeng over Skjetten. Det betydde at Ranheim og Singsaker senere på dagen skulle møtes i et oppgjør hvem som skal representere Region Midt i NM. Vi mistet den sjansen og møtte gjøre oss klar til plasseringskamp mot Skjetten.

Kampen mot Skjetten dominerte vi fra start. Vi stoppet dem godt i forsvar, men også i denne kanpen rullet for få baller inn i kurven. Ledelsen ble aldri så stor at vi hadde kontroll. Innimellom hadde vi litt svakere perioder og Skjetten nærmet seg mer og mer. Fjerde periode ble en thriller med skiftende ledelse og etter full tid sto det 54-54. Det betydde fem ekstra minutter der Skjetten tok føringen, vi svarte godt men til slutt ble en flott trepoenger fra Skjetten avgjørende. Coach Vegards call for timeout når det var igjen sekunder av ekstratiden ble først ignorert, så etter en lengre diskusjon godkjent og kampen fikk noen nye sekunder. Vi klarte ikke å utnytte den siste sjansen vi fikk og dermed måtte vi innse at Skjetten til slutt vant 67-64. Litt bittert, da guttene nok følte at de burde ha kontroll på denne kampen. Da gjensto det bare å svelge skuffelsen, ta seg en dusj og starte hjemreisen. Vi må også gratulere Singsaker som hadde mest krefter igjen og slo Ranheim relativt klart og kvalifiserte seg som Region Midts representant i vårens NM.

I U19NM-kvalifiseringen ble det en tung start på søndagen i vårt møte med Varden fra Tromsø. Vi hadde en god start og matchet Varden godt de første minuttene. Men med Christian på benken grunnet skaden fra dagen før var vi litt for få spillere til å holde tempo og fokus oppe hele kampen. Varden fortsatte å øke forspranget da vi ikke utnyttet de gode sjansene vi fikk under kampen. Da var det bare å klamre seg fast og spille kampen ut. Kampen endte til slutt 87-41 til Varden.

Vår neste kamp etter 2 timers hvile var mot Gimle da vi spiller om 3-plassen. Denne kampen startet meget bra hvor vi avsluttet første periode 2-24 til oss. Andre periode kom Gimle tilbake og tok igjen den ledelsen vi så fint hadde skaffet oss. Til halftime var stillingen 29-33. Andre og tredje periode var begge lagene jevn men vi hadde hele tiden en liten ledelse over Gimle. Det var i siste periode det virkelig skulle bli spennende da det 1 minutt før slutt kun var 3 poeng som skilte lagene. Jørgen Bjørke tok ansvar og skaffet laget 5 nye poeng som sikret oss seieren med resultatet 68-76 til Hoops. Jørgen Bjørke hadde hele 31 poeng i siste kamp mot Gimle, Jørgen Kjesbu hadde 23 og Johan Karlsen 16 poeng.

Nå fortsetter turen hjemover for begge lag hvor det når blir juleferie.

Lagt til av

Lag en kommentar

©2024 Sverresborg Idrettsforening. Laga av Oss.