Bronsjemedalje til Christian under Nordisk mesterskap

Suveren innsats av Norges U18-landslag i Nordisk mesterskap i Finland denne uka. Det endte med en meget sterk bronsjemedalje etter seiere over Sverige, Island og Danmark. Estland vant turneringen og hjemmenasjonen tok sølvet. Det er ikke ofte Norge klarer å få medalje i dette mesterskapet – sist var i U18-klassen for tre år siden.

Sverresborg Hoops-spiller Christian Tøfte utmerket seg under hele mesterskapet både offensivt og defensivt. I statistikken er han registrert som den med flest assist, og turneringens nest beste returtaker. En fantastisk prestasjon! Vi i klubben gratulerer og er stolte av å ha en så god spiller i våre rekker.

Sverresborg-gutten Sigurd Lorange, som nå spiller for Frøya i Bergen, bidro også positivt i turneringen. (Sjekk de siste minuttene av Island-kampen!) Han var en av fire 2000-spillere på laget – som også kan delta neste år.

Landslagskoordinator Baard Stoller uttaler følgende til https://basket.klubb.nif.no:

– I en turnering med tre A-nasjoner, viser U18-guttene at de henger godt med, faktisk også mot de to sterkeste, Finland og Estland. Et finsk lag som har femte- og sjetteplass fra A-EM med årgangene ’99 og ’00, og et estlandsk lag som vant B-gruppa i U16 for ’99. Både Sverige og Estland holdt plassen sin i A med 2000-årgangen, så når vi også vinner over svenskene, er dette veldig bra, fastslår Baard Stoller.

Spesielt sterkt – og overraskende – var det at U18 klarte seg så bra uten sin toppscorer og ledende spiller fra 2015-sesongen, Kristian Sjølund.

– Kristian var i planene helt fram til siste uka før nordisk, så vi ble usikre på hvordan dette ville påvirke laget. Med det han leverte i EM for to år siden og det han har gjort i USA der han er i posisjon for topp-100 i rekrutteringen til college 2018, er vi i ferd med å få frem en veldig spennende spiller i norsk basket. Det var et savn ikke å ha ham med. Vi manglet i tillegg Jørgen Onarheim, som også var sentral forrige gang med dette laget. Den mest fysiske og mest atletiske av våre store spillere.

– At så mange spillere var bidragsytere gjennom hele turneringen på U18-laget, viser bredden i de årsklassene, understreker Stoller.

 

Bronsevinnerne reiser nå til EM på Kypros for å forsøke å rykke opp fra C-gruppa til B. Norge ble flyttet ned i C etter at verken ’97- eller ’98-årgangen ble påmeldt til EM

 

U18 MENN

Resultatene: Sverige 66-52, Island 62-57, Estland 69-79, Finland 64-79, Danmark 64-56.

Tabellen: ESTLAND 4-1, Finland 4-1, Norge 3-2, Sverige 2-3, Island 2-3, Danmark 0-5.

Toppscorer: Mikal Gjerde og Simon Müller-Landsvik 11,2 poeng pr. kamp (nr 9 totalt)

Flest assists: Christian Tøfte 3,8 (nr 1).

Flest returer: Christian Tøfte 9,2 (nr 2).

 

Alle kampene ble streamet live – du kan se dem her:

Norge – Sverige

Island – Norge

Norge – Finland

Danmark – Norge

Lagt til av

Lag en kommentar

©2024 Sverresborg Idrettsforening. Laga av Oss.