Vellykket Bærum Open

Den tradisjonelle førsesong-turneringen Bærum Open er et årlig mål for mange av lagene i Sverresborg Hoops. I år dro seks lag sørover for å måle krefter med gode basketlag fra hele landet. Totalt var vi 49 spillere og 18 ledere og foreldre som tok turen.

 

J04-06
Stilte med åtte jenter som sammen med coachene Morten Tøfte og Mathias Dørmænen leverte en sterk turnering. På lørdag slo de EB85 og Bislet. Dermed var de klar for semifinale på søndag der de gjorde en strålende defensiv kamp, men offensivt lugget det litt. Kjelsås ble for sterke og vant 14-10.

Neste helg serieåpner jentene i Region Øst sin serie. Dette for å få motstand mot andre jentelag – som de dessverre ikke får hjemme i Region Midt.

J00-02
Forventet et tøff turnering, da de havnet i gruppe med de sterke lagene Sandvika og Gimle. Selv om det ble tap i begge kampene bet de godt i fra seg – og holdt imponerende følge i deler av begge kampene. I B-sluttspillet møtte de først Nesodden som de slo lett 46-11. I finalen på søndag ettermiddag møtte de Høybråten. Jentene sto på, spilte aggressivt og vant til slutt 42-18. Dermed endte det som i fjor med seier i B-sluttspillet og gullmedaljer. Jennifer Appiah ble kåret til finalens MVP.

Coachene Keith Downing og Guro Sammans var godt fornøyd, og forventer seg fremgang av disse jentene som skal spille mot eldre lag i Region Midts 1K-serie i år. Dette var en god forberedelse!

G04
Vår sterke 04-årgang på guttesiden, coachet av Frode Ramberg, satset sterkt på denne turneringen som de vant i fjor og som ga en mulighet til å kvalifisere seg til Scania Cup. Gruppespillet gjennomførte de imponerende med seire over Hønefoss og Sandvika. I kvartfinalen var de totalt overlegne mot Bøler og vant hele 31-3. Fantastisk forsvarsspill og solid offensiv. Semifinalen mot Asker ble mye tøffere. Asker hadde størrelsen på sin side og ledet det meste av kampen. Til slutt vant de 22-18 mot skuffede Hoops-gutter. Våre gutter klarte ikke helt å spille med samme energi som i kvartfinalen, og fikk heller ikke uttelling for sin fine trepoengsskyting, siden trepoengere ikke teller på dette alderstrinnet. Dermed var turneringen over – men mange på tribunen ble imponert over nivået i dette laget.

G01-02
Coach Ron Billingslea hadde kun seks spillere i denne klassen. Ikke ideelt, men guttene bet likevel godt fra seg. De startet tidlig på lørdag med en klar seier mot TNT fra Tønsberg. Det var lenge en jevn kamp, men guttene dro kraftig fra på slutten og vant 31-19. Neste kamp ble også jevn. Halden ledet lenge men klarte ikke å tukte Hoops-guttene som til slutt vant 30-26. De var dermed gruppevinnere! Sandvika var motstander i kvartfinalen tidlig søndag morgen. Dette ble ingen stor kamp av Hoops. Sandvika dominerte totalt under kurvene og i andre periode ble Hoops-spillet svakere. Til slutt vant vertene 38-21. Vi konkluderer med at dette var en flott turnering for 01-02-guttene.

G00
Vår store juniorgruppe stilte to lag i turneringen. G00 havnet i en tøff gruppe med Oppsal 1 og Ulriken som motstandere. Uten Sigurd Lorange, som var opptatt med BLNO-laget til Frøya, så ble det litt for tøff motstand. Oppsal 1 vant 43-29 etter en svak avslutning av kampen. Foran neste kamp mot Ulriken var det klart at Hoops måtte vinne med 12 poeng for å gå videre til sluttspillet. De var i rute en stund, men avsluttet på nytt svakt og tapte til slutt med tre. Dermed måtte de ta til takke med B-sluttspill. Lørdag kveld slo de Fredrikstad 53-31 og i finalen på søndag slo de Oppsal 2 39-32. Gullmedaljer og pokal til tross, guttene var ikke helt fornøyde! Laget ble coachet av Ron Billingslea og Vegard Tøfte i turneringen.

G99
De eldste guttene våre, coachet av Ron Billingslea, vant puljen sin ganske komfortabelt etter seire mot Oppsal 2 og Skjetten. I kvartfinalen ble det derimot stopp. Sandvika ble for sterke og slo oss 43-23 med godt lagspill. Dermed var turneringen over.

 

Sportslig endte det altså med to semifinaler i A-sluttspill, to kvartfinaler A-sluttspill og to gull i B-sluttspill. Ingen tvil om at vi i Hoops er med og hevder oss på nasjonalt nivå selv om vi ikke nådde helt opp i år. Og sosialt er disse turene veldig verdifulle. Vi gleder oss nå til sesongstart!

Lagt til av

Lag en kommentar

©2024 Sverresborg Idrettsforening. Laga av Oss.