Oppløftende U19NM for jentene – skuffende for guttene

Sverresborg Hoops stilte både i jente- og gutteklassen i årets U19NM i Kongsberg. Resultatmessig ble det en tøff turnering for begge lagene, men til slutt var det jentene som kunne være mest fornøyd.

Jentelaget vårt har hatt U19NM som mål helt siden de deltok i fjorårets mesterskap. Coachene Keith Downing og Guro Samanns har forberedt laget godt, selv om de ikke har jevnaldrende jenter å spille mot i seriespillet her hjemme. Med en tropp på bare syv spillere visste vi at det ville bli fysisk utfordrende å spille fem kamper på tre dager. De to siste kampene spilte de faktisk kun med én innbytter. Derfor var det en skikkelig opptur at de avsluttet mesterskapet med to seire, henholdsvis mot Oppsal (55-45) og Bøler (59-45).

Laget møtte sterke Sandvika i første kamp på fredag. Et lag der alle spillerne har BLNOK-erfaring. Det ble som ventet tøft, og Bærums-jentene vant 88-27. Lørdagen ble beintøff med hele tre kamper. Ytrebygda vant 68-39 og Kjelsås ble også for sterke, de vant 83-37. Dermed var det duket for plasseringsspill der Oppsal ble første motstander. At jentene med kun én innbytter klarte å mobilisere så sterkt mot Oslo Øst-laget å slå dem med ti poeng (55-45) var herlig å se. En kraftprestasjon! Jentene klarte også i siste kamp på søndag morgen å mobilisere krefter og spill nok til å slå Bøler 59-45. Niendeplass i NM er mer enn godkjent og jubelen sto i taket.

Spillertropp i NM: Ine Ervik, Rachel Appiah, Olivia Samanns, Sofia Guidi, Shanice Michaelsen, Hedda Finnøy og Jennifer Appiah.

Guttelaget vårt har også hatt NM som mål etter gullet i fjor. Laget var i år seedet som nr. 6 i turneringen – og det var helt åpent hva resultatet til slutt kunne bli. Fasiten ble skuffende for laget og coachene Vegard Tøfte og Ron Billingslea. Oppkjøringen til turneringen har vært preget av sykdom og skader. At lagets viktigste spiller Sigurd Lorange har slitt med en ankelskade og ikke fått kjørt seg sammen med resten av laget påvirket gutta en del. At Johan Karlsen valgte å bli hjemme for å prioritere skole, svekket også laget. Jørgen Kjesbu var også redusert etter lengre tids treningsavbrekk. Derfor var det tungt at en fjerde spiller i startoppstillingen, Tor Anders Ringen, var slått ut med sykdom hele siste uken. Selv om resten av laget var godt forberedt og kjempet godt var det litt som manglet. Første kamp mot tredjeseedede Oppsal Tigers ble en nøkkelkamp. Guttene gjorde en god kamp. De ga fra seg et forsprang tidlig i kampen, men bet seg fast og hentet inn Osloguttene. Men de lyktes ikke i avslutningsfasen og gikk på et 76-69-tap. Oppsal vant forøvrig bronsjemedaljene. Lørdagens første kamp mot Frøya måtte derfor vinnes hvis kvartfinaleplassen skulle sikres. Uten en skadet Sigurd Lorange fra start havnet Hoops-guttene bak i målprotokollen på ny. Men kampen var jevn og ble ikke avgjort før siste spilleminutt. Vi misset to trepoengsskudd som kunne gitt overtid, og Bergens-laget vant dermed 67-64. 

Senere på lørdag ventet Ullern i plasseringskamp. Et lag vi kjenner ganske godt, Kampforløpet ble ganske likt de tidligere kampene. Vi gir fra oss en ledelse tidlig i kampen som vi ikke klarer å ta igjen. I denne kampen gir vi dessuten Ullern et uttall enkle layups, noe som kostet oss dyrt. Osloguttene vant til slutt 77-70. Dermed hadde vi spilt tre jevne kamper – uten full klaff eller flyt – som vi følte at vi kunne ha vunnet.

Søndagens kamp mot en av medaljefavorittene Ulriken var for å unngå sisteplassen i årets NM. Dette ble vår svakeste kamp i årets NM. Etter to gode perioder der vi ledet hele veien ble det full stopp i tredje periode. Jørgen Kjesbu måtte ut med skade noe som reduserte oss, spesielt offensivt. Et slitent Hoops-lag måtte dermed se at Bergens-guttene til slutt vant 77-59. 

Spillertropp i NM: Sigurd Lorange, Tor Anders Ringen, Bo Skarland Schønberg, Jørgen Kjesbu, Haakon Thun Hindbjørgmo, Kieran Utne, Fredrik Antonsen, Martin Silseth Munkvik, Eirik Nordgaard og Fredrik Darre Seip

Lagt til av

Lag en kommentar

©2024 Sverresborg Idrettsforening. Laga av Oss.