Ingen U19-NM billett for Hoops

Da ble det dessverre ingen NM-billett for vårt U19-lag denne sesongen.

Det ble en sterk start på U19NM-kvalifiseringen for våre gutter med seier 68-88 mot Ytrebygda fredag kveld. En god lagprestasjon der alle ti spillerne bidro godt. Gutta stilte med høy energi og spilte til tider veldig god og underholdende basketball.

På lørdag sikret gutta gruppeseieren da de slo Fyllingen 72-61 i en kamp hvor vi ikke fant rytmen helt, men hardt arbeid fra alle gjorde at de dro det i land til slutt. Godt jobbet.

Semifinalen mot Ulriken ble jevnspilt. Det var helt jevnt frem til pause med en knapp ledelse 43-42 i favør oss. I tredje periode havnet vi litt bakpå og Ulriken vant perioden 14-23. Gutta kjempet godt og vant fjerde periode 28-22. Vi hadde muligheten til å avgjøre det hele med et siste angrep fra baseline med to sekunder igjen på klokka. Men det ble dessverre et surt tap 85-87. Tapet betydde at semifinalen røyk og at Hoops-guttene måtte vinne sine to siste kamper på søndag for å komme til NM-slutttspillet.

Søndagen startet med en god seier over Gimle. I den siste kampen i turneringa stod Tromsø på motsatt banehalvdel. Kampen om 5. plassen og den siste NM-plassen svingte frem og tilbake og det var jevnt hele veien, men i siste periode var Tromsø mer treffsikre og dro fra og vant kampen med 11 poeng.

Det er lite trøst i at gutta knuste Ytrebygda, som vant helgas turnering, med 20 poeng. Alt i alt en super innsats og godt kjempet av våre gutter og coach Thor Inge Øvermo i jevnspilte kamper.