3. plass i BLNO-kvalifiseringen

Våre seniorer imponerte stort i helgens BLNO-kvalik på hjemmebane i Munkvollhallen i helga, der det til slutt ble to seire og to tap. I første kamp fredag, for fullsatte tribuner, ble Nidaros Jets pushet lenge før de fikk et forsprang i 4. periode som de holdt helt inn. Dermed ble det tap 73-82 i åpningskampen. I første kamp lørdag var det Ullern som var motstander. En sterk 1. periode ga ledelse 28-15 som guttene beholdt gjennom hele kampen til seier 88-81.

I neste kamp lørdag kveld mot Asker Aliens ble det virkelig spenning til siste sekund. Et heltent Sverresborg lag med Christian Tøfte (23p, 14r, 7ass) i spissen gikk ut respektløst mot storfavoritten og ledet overraskende 51-41 halvveis. Asker med franske Tom Dumont (totalt 30p) som den som gikk foran for et presset Asker kom tilbake og gikk opp i ledelse 87-86 ved en layup fra Ludvig Bergh med 23 sekunder igjen av kampen. Sverresborg og Vegard Tøfte kom til en avslutning med en åpen treer rett før tiden gikk ut, men dessverre traff den kanten av ringen og ut. Et surt tap med knappest mulig margin for et sterkt Asker lag var dermed et faktum.

I helgas siste kamp søndag mot Kristiansand Pirates var det aldri tvil hvor seieren skulle ende. En nærmest perfekt start med 21-2 ledelse etter 7 minutter spilt ble kontrollert inn til seier 82-53. Dermed endte Sverresborg Hoops på en 3. plass av fem lag i kvalifiseringen der vi slo de to andre 1. divisjonslagene Ullern og Kristiansand Pirates og spiller to jevne kamper mot BLNO-lagene Asker Aliens og Nidaros Jets.

Dermed er sesongen over for vårt herrelag som endte på 1. plass i 1. divisjon Midt, 2. plass i Nasjonal 1M Vest og en 3. plass i BLNO-kvalifiseringen bak Asker Aliens og Nidaros Jets som med det er sikret BLNO-plass også neste sesong. Dette har vært en sterk sesong sportslig for laget med mange gode resultater spesielt i helgas kvalik. Takk for sesongen gutter! Dere har virkelig representert klubben og trøndersk basket godt og vi er alle stolte av dere.