Vårens store basketeventyr!

I helga reiste vi med syv lag til Ammerud Open med spillere fra 2013 til 2009. Det var en spent og energisk gjeng som gikk ombord på bussene tidlig fredag morgen, og med god stemning og strålende sol gikk turen raskt til Oslo.


Innsjekk på Quality Hotel Hasle Linie var 100% smertefritt og så var vi igang. Noen av lagene spilte kamper allerede fredag kveld, andre måtte vente til lørdag. U13 og U14 spilte i Apalløkka, og Easy Basket-kampene var i Grorud Flerbrukshall. Med store forhåpninger om et litt bedre arrangement i år enn i fjor, var det en veldig spent gjeng som kjørte opp til Apalløkka. Første kamp for Sverresborg var GU14-grønn mot Lillehammer Huskies, som trenes av Sverresborg sin egen Olivia Samanns. Det ble en solid seier over et nystartet lag, men guttene omtaler Huskiene som venner og stilte opp som heiagjeng for dem i resten av turneringen. 

GU13, JU14 og GU14-hvit spilte også sine første kamper fredag kveld. Det ble tap for både GU13 og GU14-hvit, men en herlig seier for JU14 mot Persbråten.

Lørdag var alle lag i hallen fra tidlig morgen til sen kveld. Med nydelig sol og høye temperaturer både ute og inne, spilte Sverresborg-lagene 15 kamper! De møtte tøff motstand fra Oslo-lagene, men vi kjempet godt og vant flere kamper enn vi tapte. Fantastisk innsats av alle. 

G2011 og G2012 spilte U12 i Grorud Flerbrukshall og hadde tre kamper per lag. Det ble ikke ført poeng her, men guttene sier at det ble både seier og tap på begge lag. Siste kamp for begge lagene ble spilt på søndag, og alle guttene var veldig fornøyde med helga. Og veldig klar for Ammerud 2024!!

Alle lagene våre kvalifiserte til A- eller B-sluttspill, så timeplanen for søndagen var særdeles hektisk. 
U13-jentene, som reiste med en del underårige spillere, møtte tøffe og store jenter på banen hele helga. Det ble dessverre ingen seier på dem, men utrolig mye læring i det å stå sammen og støtte hverandre som et lag. De endte turneringen i semifinalen i B-sluttspill. 

U13-guttene spilte kvartfinale mot Kolbotn hvit og vant med 1 poeng! Det var en kamp med høy temperatur, både pga. varmen og resultatet. Gjengen fra Trondheim overdøvet alle andre med heiarop og reaksjoner. I semifinalen ble det tap mot Bergkameratene.

U14-hvit spilte semifinale i B-sluttspill, som dessverre endte med et tap til Kjelsås 2. Guttene var skuffet etter endt reise, men har ingenting å henge med hodet for. De har gjennomført en flott cup med kjempebra lagspill og godt samhold både på og av banen.

U14-jentene storspilte hele helga og gikk videre til semifinale i A-sluttspill. Der møtte vi et fysisk tøft Kolbotn-blå lag som virkelig ga oss en kamp for hvert poeng. Dessverre ble det tap, men det var en imponerende innsats av et lag som la igjen alt de hadde på parketten, for hverandre. 

GU14-grønn gikk videre til A-sluttspill og begynte dagen med kvartfinale mot Bislet. Guttene var klare til innsats og styrte kampen fra første sekund. Det endte med en solid seier. Semifinalen var mot Kolbotn Hvit. Det ble en langt tøffere kamp, men guttene våre hadde fokus på eget spill og greide å avslutte sterkt med en 36-24 seier. Dermed var de klare for finale mot Langhus Lions. Det ble en svært underholdende kamp og høy temperatur. Etter endt 1. periode var stillingen 17-17 og spenningen kunne kjennes på kroppen. Langhus ledet kun én gang i løpet av kampen, men det var først i de aller siste minuttene av kampen at vi greide å putte på flere poeng enn de kunne ta igjen. Det endte med en deilig seier 35-29 – og velfortjente gullmedaljer. JU14, JU13 og GU14-hvit heiet laget fram til seier, sammen med en høylydt og spent foreldregruppe på tribunen. Kristijan Ninic ble kåret til kampens MVP. 

Da bussene begynte returen til Trondheim, var det med en gjeng slitne og godt fornøyde basketspillere og foreldre. Vi må takke Ammerud Basket for et fantastisk arrangement, Quality Hotel Hasle Linie for et uproblematisk opphold i et flott hotell, Turbuss 1 – Ole og Jan Arild – for enda en flott tur, foreldre som har heiet på egne og andres barn, og trenerne som har gjort en imponerende innsats for og med barna. Til slutt vil vi takke alle spillerne våre som ga alt, både på og av banen. Sverresborg Hoops Basket er stolte over at dere representerer vår klubb på aller beste måte. Takk!

Lagt til av

Lag en kommentar

©2024 Sverresborg Idrettsforening. Laga av Oss.