G19 kvalifisert til NM – bare nesten for G08

Det ble to spennende kvalifiseringsturneringer for U19- og U16NM i helga. Dette er de to årsklassene NBBF arrangerer NM-turneringer for. 

U16
G08-guttene reiste med en tropp på 11 spillere – og coach Marco San Martin – til Molde for å måle krefter mot de andre lagene i Region Midt. Fem lag deltok – og kun vinneren får spille sluttspillet i april. Hoops fikk den verst tenkelige starten med tap mot Steinkjer etter en ekstraomgang. Ved ordinær tid sto det 72-72, men Steinkjer var sterke i overtiden og vant 82-76.  Neste kamp var mot turneringsfavoritten Sørsia Lions, og den vant guttene fra Trondheim sør komfortabelt 85-54. Dermed røk dessverre muligheten til å kvalifisere seg på første dag. På søndag viste guttene hva som bor i dem og slo Aalesund 97-64 og til slutt hjemmelaget Molde 92-63. Vi endte dermed på andreplass i turneringen. Vi gratulerer Sørsia Lions med seieren og ønsker lykke til i U16NM i april i Oslo.

U19

Guttene i årgang 2005 og 2006 danner U19-laget vårt. De dro sammen med Sørsia Lions til Bergen for å måle krefter med de beste lagene i region Vest og Nord. Målsetningen var å bli blant de fem beste – som betyr billett til U19NM-sluttspillet i Hønefoss i april. Coach i turneringen var Vegard Tøfte og spillertroppen besto av 12 spillere. Første kamp på fredag var mot bergenslaget Hop, et sterkt lag G06 møtte i Bærum Open tidligere i år. Kampen var jevn og lagene skiftet på å ha ledelsen. Hoops ledet fram til det gjensto fire minutter, men etter det tok Hop over og vant 81-73. Coach Tøfte og guttene satt igjen med følelsen at de burde tatt denne kampen! Neste kamp måtte dermed vinnes for å sikre kvartfinale. Sandnes var motstander, og vi dro fra allerede fra start og fikk en komfortabel ledelse til pause. Utover kampen fikk vi rotert godt på laget, som også er viktig i en turnering med tette kamper. Vi vant til slutt 86-68. I kvartfinalen ventet Tromsø Storm som hadde vunnet begge sine innledningskamper. Her gjorde laget en sterk kamp mot et lag som stort sett spiller soneforsvar. Det eneste som manglet var at guttene satte trepoengs-skuddene sine – og det er viktig mot et soneforsvar! Vi lå under halvveis, men kom sterkt tilbake i de to siste periodene. Slutten ble veldig spennende, men det manglet fire poeng til slutt, 71-67. Tromsø fikk sin tredje seier og Hoops måtte vinne sine neste to kamper for å kvalifisere seg. Men etter denne kampen var optimismen i laget sterk!

Søndagen startet med kamp allerede kl. 09:00, og Haugesund var motstanderen. Våre gutter var det sterkeste laget og dro jevnt og trutt i fra til det endte med seier med 15 poeng, 82-67. Heldigvis begynte trepoengerne å dukke opp også. Vi fikk på nytt rotert litt på laget – noe som var helt nødvendig for det harde kampprogrammet begynte å sette sine spor. Etter denne seieren var det knappe to timer til vår siste kamp mot hjemmelaget Frøya. Bergenserne er ledet av en sterk Etienne Aspevik som startet råsterkt med sine driver. Første periode lå hjemmelaget åtte poeng foran. Men tross slitne bein kjempet Hoops-gutttene heroisk og hentet inn hele forspranget før pause. Og det gode spillet – med trepoengsskyting på høyt nivå og sterkt forsvar – fortsatte kampen ut. Hoops vant til slutt fullt fortjent 85-76. Plassen i NM-sluttspillet var dermed sikret!

For oss trønderne var det også hyggelig å få mye skryt for spillet vårt denne helga, både fra de andre coachene og fra spillere og publikum. Et jevnt lag med godt skolerte spillere var omkvedet. Vi tar med oss den, og gleder oss til NM i Hønefoss i april.

Lagt til av

Lag en kommentar

©2024 Sverresborg Idrettsforening. Laga av Oss.